Over Jessie Vermeer

Mijn naam is Jessie Vermeer, geboren op 25 februari 1991. Sinds mijn zevende levensjaar rijd ik paard. Uiteraard eerst pony maar al snel op een paard. Mijn ouders en zusje zijn ook allemaal besmet met het paarden virus. Daarom hebben mijn ouders in 2003 de stap gezet om de paarden naar huis te halen. Een droom die uitkwam voor mij en mijn zusje. Nog steeds wonen mijn ouders in Berkhout met de paardenboel en ik ben zelf sinds kort verhuisd naar de Middenbeemster. Hier woon ik samen met mijn vriend Stefan. Ook hij is besmet geraakt en we hebben in 2015 samen een paard gekocht, genaamd Washington.

Voor Washington was ik in het bezit van Piccolo. Piccolo was mijn grote jeugdvriend en liefde. Sinds mijn twaalfde tot mijn 23e levensjaar vormden wij een combinatie. We konden allebei nog vrij weinig toen we elkaar ontmoeten. Toch zijn we snel gegroeid naar een onafscheidelijk team. Met Piccolo reed ik al snel op Z-niveau en de Junioren en Young-riders proeven konden niet uit blijven. Ik heb ontzettend veel geleerd van Piccolo. Uiteindelijk zijn we tot de klasse ZZ-Zwaar gekomen en heb ik hem in 2014 verkocht aan Marlous Booijink.

In 2015 kwam Washington in beeld. Ik wilde graag weer vanaf nul beginnen met een paard en deze zelf opleiden. Dat klinkt vaak veel makkelijker dan het is. In combinatie met mijn kennis en de hulp van Marcel Beukers en Margot Kostelijk hebben we een goede basis kunnen leggen voor Washington zijn wedstrijdcarrière. Afgelopen indoor seizoen hebben we daardoor goed kunnen scoren, met als kers op de taart deelname aan het Nederlands kampioenschap.

Naast mijn paardensportcarrière heb ik de opleiding Sportmarketing gevolgd aan de Johan Cruyff University. Dit is een HBO opleiding die topsporters de kans biedt om naast hun sport een HBO studie te volgen. Tijdens mijn studie was ik in het bezit van de Talentenstatus bij het NOC-NSF. Hierdoor kreeg ik de kans deel te nemen aan deze studie.

Mijn hobby’s vormen een groot onderdeel in mijn leven. Paardrijden is
mijn passie en zal altijd voorop staan in elke keuze die ik maak. Daarnaast schilder ik graag kunst en tijdens het winter seizoen gaat geen wintersport mij voorbij.

Meer informatie over mijn paardensportcarrière is te vinden op de website van JMV Stables .

Meer informatie over mijn kunst en creativiteit is te vinden op http://www.jessievermeer.nl

 

Advertenties